Unirea Alba Iulia își construiește viitorul

Astăzi vom prezenta startul sezonului 2017/2018 pentru echipa fanion a județului Alba, Unirea Alba Iulia.

Deși a avut un start ezitant de sezon, cu doar un punct după primele două runde, Unirea Alba Iulia și-a revenit ușor, ușor, iar acum este poziționată pe un locul 5 în Seria V, a Ligii a 3-a. Odată cu victoria de vineri, 2-0 cu Unirea Dej, partidă pe care am avut plăcerea să o urmăresc din tribune, albanezii au ajuns la 3 victorii consecutive, iar în ultimele 5 etape au înregistrat 4 victorii. Nu știu cum văd alții acest lucru, dar în opinia mea Unirea are un început de sezon peste așteptări. Vreau să reamintesc faptul că în această perioadă, pe Cetate au căzut victime două din primele 3 clasate ale seriei, Metalurgistul Cugir și Industria Galda, plus victoria imensă obținută în fieful echipei secunde a celor de la CFR Cluj.

De ce spun peste așteptări? Pentru că Unirea se bazează pe un lot de jucători cu o medie de vârstă foarte scăzută și fără o bogată experiență. Suporterii Unirii nu trebuie însă să se îmbete cu apă rece, pentru că o eventuală promovare pare încă departe, atâta timp când din serie mai face parte Universitatea Cluj, echipă care are ca obiectiv primordial să termine campionatul pe primul loc. Obiectivul noii conduceri, din care face parte și internaționalul Gicu Grozav, este destul de clar și anume formarea unui centru de copii și juniori puternic, care să livreze tinere talente spre prima echipă. Totuși, o clasare decentă la finalul campionatului, poate fi o bază importantă de la care se poate porni și ataca promovarea în eșalonul secund în anii următori. Actuala echipă este construită în jurul lui Ionuț Grozav, jucător care dă siguranță apărării și care coordonează din spate întreg sistemul defensiv și a lui Ciprian Selagea, căpitanul echipei și totodată jucătorul care filtrează toate baloanele și coordonează acțiunile de atac ale echipei. Faptul că echipa de pe Cetate nu a primit niciun gol în ultimele 3 etape, spune destul de multe despre organizarea defensivă gândită de antrenorul Adorian Himcinschi. Pe lângă cei doi menționați mai sus, Unirea se bazează și pe entuziasmul jucătorilor tineri, iar aici mă refer în special la: Tat, Davidaș sau Lasconi.

Viitorul sună bine la Alba Iulia, dar pașii trebuie făcuți corect, chiar daca acest lucru va fi de durată. Unirea are la nivel de juniori resursele necesare, iar Gheorghe Grozav și Nicolae Stanciu sunt cele mai bune exemple că în Cetatea Marii Uniri există un veritabil izvor de talente, care trebuie însă atent șlefuite.

Formația standart folosită de Adorian Himcinschi în acest sezon arată în felul următor: Căt. Suciu – N. Rus, Al. Man, I. Grozav, Ad. Matei – Apetri, Selagea, S. Fulea, Tat – Davidaș, Lasconi

Rezultate înregistrate în primele 7 etape:

Unirea – Gaz Metan II 1-1
Comuna Recea – Unirea 3-0
Unirea – Metalurgistul Cugir 2-1
Avântul Reghin – Unirea 1-0
Unirea – Industria Galda de Jos 1-0
CFR Cluj II – Unirea 0-1
Unirea – Unirea Dej 2-0

Sursa foto: Ziarul Unirea

de Perta Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.