Steagu’ Roșu nu moare!

După o perioadă de agonie petrecută prin Liga a II-a, FC Brașov avea să intre pe lista echipelor de tradiție românesti dispărute, la finele sezonului 2016/2017. Totuși, grație fanilor, Brașovul a renăscut! Brașovenii au început campionatul recent încheiat, având ca obiectiv promovarea în Liga 1, această promovare fiind percepută ca probabil singura posibilitate de a salva de la faliment clubul de la poalele Tâmpei. Primele 2 etape, brașovenii le-au disputat chiar împotriva celor două echipe ce aveau să promoveze în Liga 1, Sepsi Sf. Gheorghe și Juventus București, reușind să obțină maxim de puncte și trecându-și astfel numele pe lista pretendentelor la promovare.

Problemele financiare încep totuși să se intensifice. Datoriile tot mai mari ale clubului își fac simțită prezentă în conturile jucătorilor, dar aceștia își văd de fotbal din iubire pentru echipă și duc Brașovul pe podium la finalul turului. Între timp, este virată și prima tranșă pe Alex Chipciu din transferul acestuia la Anderlecht, iar brașovenii încep să spere. Din păcate speranțele sunt de scurtă durată, criza financiară acută, coroborată cu rezultatele mai slabe din cea de-a doua jumătate a campionatului fac ca Brașovul să se îndepărteze de obiectivul promovării. Cum cea de-a doua tranșa din banii pe Chipciu nu a mai venit, finalul campionatului i-a prins pe stegari cu câțiva juniori în teren, care au compensat lipsa experienței cu pasiunea pentru culori, reușind să facă meciuri bune și să scoată rezultate onorabile.

La finele sezonului, FC Brașov a terminat pe locul 7, cu 56 de puncte, dar cei din conducere au fost nevoiți să ia o decizie istorică. După 81 de ani de existență, Steagu avea să intre în faliment, echipa brașoveană nemaifiind înscrisă în nicio competiție pentru următorul sezon. Dacă pentru mulți asta ar fi însemnat dispariția spiritului Stegar, cei implicați în proiectul Liga Suporterilor Stegari nu au stat cu mâinile în sân și s-au implicat total. Aceștia au urmat exemplul celor de la Poli Timișoara, U Cluj, Petrolul sau Oțelul și au înființat FC “Steagul Roșu” Brașov, pornind din Liga a IV-a, un proiect în care suporterii conduc clubul și care vizează revenirea clubului în fotbalul mare.

FC “SR” Brașov este un proiect la care au aderat mulți foști stegari. Președintele clubului este Vasile Dochița, ultimul administrator al FC Brașov, iar antrenori sunt Petre Lucian și Andrei Șanta. Vicepreședintele clubului este venit chiar dintre fani, Horațiu Culcear ocupă această poziție, el fiind totodată președintele Ligii Suporterilor Stegari. Dacă până acum publicul brașovean era învățat să vadă jucând pe Silviu Ploeșteanu oaspeți ca: Steaua, Dinamo sau Rapid, din acest sezon, adversarii stegarilor vor fi nume ca: Prietenii Rupea, Inter Cristian sau Chimia Orașul Victoria.

După primele două etape ale sezonului 2017/2018, FC “SR” Brașov are 2 victorii, 10-0 cu Aripile Brașov, în prima partidă de la reînființarea echipei și 4-1 cu Chimia Orașul Victoria, primul meci pe Silviu Ploeșteanu. Etapa viitoare, stegarii vor da piept cu Olimpic Zărnești, obiectivul fiind unul clar: VICTORIA!

Urmează un drum lung și plin de obstacole pentru stegari. Un drum însă, care chiar dacă trece prin noroaiele ligilor inferioare, reprezintă cel mai curat fotbal, fotbalul făcut din pasiune pentru echipa pe care o iubești. STEAGU NU MOARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.