Poli Iași în sferturile Cupei României

Astăzi vorbim de drumul Politehnicii Iași până în sferturile Cupei României, din sezonul 2005/2006. Un drum care, fără o prestație lamentabilă a arbitrului Ionică Serea în sferturi cu Rapid, ar fi putut aduce un trofeu în vitrina clubului ieșean. 

Politehnica Iași a început cu stângul sezonul 2005/2006, fiind învinsă, pe Dan Păltinișanu, cu 3-0 de Poli Timișoara, iar mai apoi, în Copou, cu 1-0 de Oțelul Galați. Totuși, trupa lui antrenată de Ionuț Popa a trecut peste obstacolele apărute de-a lungul sezonului și a reușit să termine pe locul 11, fără să simtă emoțiile retrogradării. Ionuț Bâlbă a fost golgheterul Iașiului în stagiunea 2005/2006, cu 9 reușite.

Tot în sezonul 2005/2006 galeria ieșeană a crescut foarte mult, atât numeric cât și valoric, numărul coregrafiilor începând să crească, meciurile cu FC Vaslui fiind de referință.

Studenții reușesc un sezon bun, chiar peste așteptări în Cupa României, acolo unde ajung până în sferturi. Drumul prin Cupă al moldovenilor a început la Dej, împotriva Unirii, pe care au eliminat-o cu 2-0.

În optimi, Iașiul dă peste FC Vaslui, într-un nou duel al orgoliilor. Meciul avea să se dispute la Bacău. Ieșenii încep mai bine și deschid scorul în min. 47 prin Bîlbă, cu un șut din careul mic. În min. 86, Vasluiul egalează dintr-un penalty transformat de celebrul “bloc-notes”, Claudiu Răducanu. Pentru că la finalul celor 90 de minute, scorul era egal, meciul avea să se decidă în prelungiri. În min. 117, Rednic începe o cursă pe partea stângă, îi pasează lui Vrăjitoarea, care centrează până la Onofraș, acesta din urmă reușind să marcheze cu un șut din interiorul careului, golul calificării.

În sferturi, trupa din Copou a dat peste Rapid. Meciul s-a disputat, la Focșani, pe 7 decembrie 2005, stadionul Milcovul fiind arhiplin.

Ieșenii au început mai bine, iar în min. 21, Onofraș a înscris un gol perfect valabil, anulat stupid de asistentul Eduard Dumitrescu. Centralul Ionică Serea, focșănean de origine, a fost fluierat la scena deschisă de spectatorii prezenți, din cauza greșelilor repetate în favoarea vișiniilor.  Echipa de sub Podul Grant a trimis primul șut spre poarta lui Brăneț, în min. 25, dar portarul ieșean a respins senzațional în corner. În min. 32, Daniel Niculae a scăpat singur cu Brăneț, care însă a intervenit din nou excelent și a respins în afara terenului de joc. Trei minute mai târziu, Ciubăncan a șutat puternic de la 25 metri, dar Coman a prins, portarul argeșean fiind și el în zi de grație. Nici după pauză jocul nu a fost mult mai spectaculos, Politehnica trecând însă din nou pe lângă deschiderea scorului în min. 52, când același Onofras a șutat puțin peste poartă. În min. 64, Bădoi a centrat perfect pentru Buga, care din 5 metri a trimis în brațele portarului Cristian Brăneț. În ultimele 30 minute, fotbaliștii ieșeni au căzut fizic și au cedat definitiv mijlocul terenului, permițând rapidiștilor să rateze câteva ocazii mari de a deschide scorul. Singurul gol al meciului a fost marcat în ultimele secunde ale meciului de Robert Ilyeș, care în min. 94 a profitat de o gafa comună lui Brăneț și Onuț, și a împins mingea din 6 metri în poarta ieșeană. Așa s-a încheiat drumul prin Cupă al ieșenilor, un drum care cu puțin noroc putea să ajungă cel puțin până în faza semifinalelor, dacă nu chiar a Finalei. Câștigătorii trofeului din acel an au fost chiar rapișistii, aceștia învingând tot cu 1-0, pe FC Național.

Politehnica Iași: Cristian Brăneț – Radu Ciobanu, Bogdan Onuț (cap.), Dorel Bernard, Juan Raponi – Marius Onofraș, Alejandro Gavatorta, Iulian Arhire, Adrian Ilie, Marius Ciubancan – Bogdan Vrăjitoarea. Antrenor: Ionuț Popa. (au mai intrat: Marius Păcurar min. 72, Adrian Toma min. 80 și Ionuț Bordianu min. 86)

Rapid București: Dănuț Coman – Marius Constantin, Vasile Maftei, Ionuț Rada – Valentin Bădoi, Marius Măldărășanu, Robert Ilyeș, Artiom Karamian – Mugurel Buga, Daniel Niculae, Nae Constantin. Antrenor: Răzvan Lucescu. (au mai intrat: Lucian Burdujan min. 60 și Emil Dică min. 82)

Surse/foto: ziaruldeiasi.ro / mediafaxfoto.ro / Muzeul Suporterilor Iasi www.facebook.com/politehnica1945/

One thought on “Poli Iași în sferturile Cupei României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.