Lupii de pe Cricov

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, iarbă, în aer liber şi natură
Vom fi mereu aici cu tine/ Atât la rău cât și la bine/ Ești Flacăra galben-albastră/ Ce arde în inima noastră!

Echipe de tradiție: Povestește-mi puțin despre grupul de suporteri din care faci parte? (când și cum v-ați organizat)

Cosmin Sava: Grupul nostru, Sud Moreni, a fost înființat în anul 2012. Această inițiativă a aparținut unor băieți care susțineau echipa de mai mult timp, iar ideea a prins destul de bine în oraș la acea vreme. 

EDT: Cum percepi tu nivelul de implicare al suporterilor morenari în proiectul Flacăra Moreni?

CS: Suporterii morenari sunt implicați, au răspuns de fiecare pozitiv la acțiunile propuse de Peluza Sud. Ne-au ajutat să vopsim stadionul, au cumpărat cărți pe care le-am scos la vânzare legate de istoria echipei noastre, au donat bani pentru achiziționarea unor echipamente și multe altele. În plus, a apărut și Asociația Flacăra Suporterilor Moreni, care și-a făcut treaba destul de bine până acum.

EDT: Cum vă propuneți să atrageți suporterii de rând/cetățenii să vină alături de Flacăra?

CS: Nu avem un plan pentru acest lucru. Cine vrea să susțină echipa prin cântece și considerăm că merită să facă parte din grupul nostru e binevenit. În ultimul an, tot mai mulți adolescenți au venit în Sud Moreni. Sper ca acest lucru să continue.

EDT: Consideri că este utilă branduirea clubului drept continuator al echipei de tradiție Flacăra Moreni sau este necesar un rebranding fundamentat pe noul proiect?

CS: Actuala echipă are palmaresul, deci este continuatoarea echipei care a jucat în Divizia A și în Cupa UEFA. A fost una dintre principalele probleme care s-au rezolvat odată cu venirea lui Gabi Paraschiv la conducerea echipei. Cred că a fost o mutare inspirată, pentru că această echipă nu și-a pierdut identitatea.

EDT: Consideri utilă implicarea autorităților locale? (atât în infrastructura sportivă, fotbalul juvenil sau fotbalul senior profesionist)

CS: În acest moment, da, este utilă, pentru că este greu să mai apară oameni din mediul privat care să fie dornici să investească în fotbal. La Moreni, condițiile sunt bune pentru nivelul la care evoluăm în acest moment.  Dacă s-ar implica și oameni din mediul privat cu siguranță lucrurile ar arăta mai bine.

EDT: Este promovarea un obiectiv obligatoriu pentru sezonul următor?

CS: Dacă vorbim din punct de vedere al istoriei, al tradiției, da, Flacăra Moreni trebuie neapărat să facă pasul spre liga secundă. Dar în fotbal intervin mai mulți factori, vom vedea ce se va întâmplă. Îmi doresc enorm să promovăm, este un vis din copilărie să văd echipa locală măcar în Liga a 2-a.

EDT: Unde vezi Flacăra Moreni peste 5 ani?

CS: Flacăra Moreni va rămâne în continuare un nume important în fotbalul dâmbovițean, aș putea spune că și românesc, pentru că este una dintre cele mai vechi echipe din țară. Sper să facem pasul către un eșalon superior în mai puțin de cinci ani.

Foto: SUD Moreni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.