Interviu cu Mihai Manău

Astăzi vom vorbi cu Mihai Manău, un tânăr fotbalist care cu siguranță, prin muncă, își va scrie numele în filele cărții numite Oțelul Galați, fiind alături de club atât în momentele dificile cât și în cele frumoase.

Echipe de tradiție: Care este prima amintire pe care o ai despre fotbal? Care a fost primul stadion pe care ai pășit ca spectator?
Mihai Manău: Aveam în jur de 6 ani când am pășit pentru prima dată pe stadionul Siderurgistul unde ne aștepta la preselecții “Nea Zoli” (Zoltan David), Dumnezeu să-l ierte, pe un teren cu două porți făcute din jaloane și cu maioul de trei ori mai mare ca mine, acela fiind primul meu contact cu fotbalul.

E.d.t.: Ce înseamnă pentru tine Oțelul Galați?
M.M.: Clubul care m-a consacrat și pe care îl iubesc necondiționat !

E.d.t.: Când și cum te-ai îndrăgostit de Oțelul?
M.M.: De mic copil mergeam alături de familie la toate meciurile echipei. În sezonul 2007/2008, când Oțelul a câștigat Cupa Uefa Intertoto contra celor de la Trabzonspor. Eram la Tribuna a 2-a și țin minte cum tata m-a ridicat pe umerii lui iar câteva clipe mai târziu a marcat Gabriel Paraschiv golul de 2-1 și tot stadionul era în extaz. Momentul de vis rămâne totuși ziua de 15 mai 2011, când Oțelul a devenit Campioana României !

E.d.t.: Cum ai trăit ca fan și jucător, ce abia debutase pentru club, desființarea Oțelului?
M.M.: A fost un moment foarte trist pentru mine, deoarece abia debutasem pentru Oțelul visând încă de mic copil să îmbrac tricoul roș-alb-albastru. În doar câteva luni de la debut, echipa a încetat să mai existe… Din fericire acest vis de a juca pentru Oțelul a putut continua datorită acestor suporteri minunați care au renăscut spiritul Oțelului.

E.d.t.: Cum ai descrie sezonul ce tocmai s-a încheiat și care a fost cel mai greu moment? Dar cel mai frumos?
M.M. Un sezon plin cu de toate pot spune. Am avut și momente mai grele când am fost nevoiți să jucăm pe așa zise terenuri din zona rurală, dar ne-am adaptat situației alături de suporterii noștri, care ne-au fost alături peste tot. Cel mai frumos moment pentru mine a fost meciul retur de la baraj în fața unui stadion aproape plin, cântând pe tot parcursul meciului. Atunci m-am simțit cu adevărat fotbalist. Frumusețea momentului acela a fost dată și de dramatismul meciului, o victoriei în minutul 90 care a adus și promovarea.

E.d.t.: Ai vreun moment preferat din acest sezon în care ați străbătut în lung și-n lat județul?
M.M.: Toate momentele din sezonul trecut au fost frumoase, alături de acești suporteri minunați care au facut spectacol susținându-ne în toate deplasările era imposibil să nu ne simțim extraordinar. Cu siguranță că fără sprijinul lor, munca noastră era în zadar.

E.d.t.: Ce ți-ai propus pe plan individual în sezonul următor?
M.M.: Să fiu cât mai sănătos și să dau totul ca să pot ajuta echipa, pentru a ajunge acolo unde îi este locul, în Liga I!

E.d.t.: Care este modelul tău în fotbal?
M.M.: Marcelo.

E.d.t.: De ce crezi ca are nevoie proiectul SC Otelul Galați pentru a reveni in prima liga?
M.M.: În primul rand este nevoie ca gălățenii să vină alături de această echipă, în numar cât mai mare și să pună umărul la acest proiect. Numai așa această echipă poate reveni pe prima scena a fotbalului românesc!

E.d.t.: Unde te vezi peste 5 ani?
M.M: Deocamdată mă văd dând totul pentru Oțelul, pentru a ajunge cât mai sus pe plan fotbalistic.

E.d.t.: Transmite-le un mesaj fanilor gălățeni!
M.M.: Împreună am trecut prin momente grele, împreună am renăscut, împreuna vom ajunge unde ne-am propus! FORȚA SC OȚELUL GALAȚI!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.