Fotbalul Județean promovează (8)

Astăzi reîncepem seria de articole dedicată fotbalului județean. Această mini-serie are ca ca scop prezentarea echipelor ce vor merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a în Regiunea 1. Mulțumim pentru informații și poze: duminicapetarla.ro.

Regiunea 1

Bacău: Liga a 4-a Bacău se dispută în 2 serii, urmate de un mini-campionat de tip play-off. După 2 etape disputate, lider în play-off este CSM Bacău, urmată de Viitorul Curița. Echipa municipalității băcăuane nu și-a exprimat până acum vreo intenție în a recupera palmaresul defunctei FCM Bacău.

Botoșani: În Botoșani lupta se dă între Viitorul Albești și Inter Dorohoi. Albeștiul are 6 puncte avans și mai sunt de jucat 3 etape, astfel că își va caștiga campionatul cu o victorie în următoarea etapă. Anul trecut, Albeștiul a pierdut barajul de promovare disputat cu Gauss Bacău, echipă ce ulterior nu s-a mai înscris în Liga a 3-a.

Suceava: În Suceava lucrurile sunt destul de clare, Viitorul Liteni fiind cu un pas și jumătate la barajul de promovare. Principala urmăritoare este FC Pojorâta dar șansele să recupereze diferența sunt infime.
Cea mai mare performanță din istoria celor de la Viitorul Liteni s-a petrecut în 1993, atunci când echipa a ajuns în șaisprezecimile Cupei României unde a pierdut cu 3-0, în fața celor de la Politehnica Iași.

Neamț: Lupta se dă între Bradu Borca și FC Ozana Târgu Neamț. Nu trebuie scoasă din ecuație Speranța Răucești, echipă capabilă să încurce pe oricine, dar fără un interes real în câștigarea campionatului. Ozana Târgu Neamț este principala favorită fiind reprezentanta unui oraș. Recent, aceștia l-au numit antrenor pe Daniel Zavate, venit de la Răucești. Echipa și-a propus să ducă mai departe istoria echipei locale, înființate acum mai bine de 4 decenii, astfel că lângă echipă au apărut din ce în ce mai mulți suporteri.

Vaslui: CSM FC Vaslui are un lot net superior celorlalte combatante, dar si un antrenor care a promovat Miroslva în Liga a 2-a, pe Cristi Ungureanu. Un alt avantaj al vasluienilor este terenul. Acesta are dimensiuni conforme cu cele pentru Liga 1, astfel că este mai mare decât cele ale celorlalte echipe din județ. Cel mai important este că suporterii au început să revina lângă echipă. Asta după ce jucătorii și-au arătat la rândul lor atașamentul față de suporteri, protestând la adresa autorităților locale, care trebuie să adauge particula “FC” în denumirea clubului și să revină la culorile care i-au consacrat pe moldoveni, galben-verde.

Iași: În cel de-al doilea județ ca populație din România, bătălia pentru locul de baraj se dă în 3, Unirea Mircești, Flacăra Erbiceni și Moldova Cristești. Mirceștiul, principala favorită, a pierdut în mod inexplicabil, 1-0, pe terenul celor de la Gloria Bălțați. Toate cele 3 echipe au un număr egal de puncte, 60, cu precizarea că Moldova Cristești va primi în acest weekend vizita Mirceștiului, apoi, în ultima etapă, tot acasă, au meci cu Erbiceni. Din punct de vedere al legalității, doar Moldova Cristești deține Certificatul de identitate sportivă (CIS). Mircești și Erbiceni pretind că au depus actele și îl așteaptă, dar probabil nu îl vor avea până pe 10 iunie, data limită. În întâlnirile directe, Erbiceni stă cel mai bine și e favorită. La nivelul lotului, Mirceștiul arată cel mai bine.

Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur. Datele de disputare vor fi: 15 iunie 2019, ora 18:00, respectiv 22 iunie 2019, ora 17:30.

Pronosticul nostru pentru baraj:

CSM Bacău – Viitorul Albești

Viitorul Liteni – FC Ozana Târgu Neamț

FC Vaslui – Unirea Mircești

Pronosticul nostru pentru promovare: În Liga a 3-a Seria I cel mai probabil vor promova echipele care reprezintă orașe: CSM Bacău, Ozana Târgu Neamț și FC Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.