Fotbalul Județean promovează (7)

Iată că am ajuns și la ultimul episod din seria dedicată promovării echipelor din Fotbalul Județean în Liga a 3-a. În acest episod vom prezenta echipele ce se luptă pentru un loc de baraj în Regiunea a 7-a.

Episodul 7 – Regiunea 7

Vrancea: Sportul Ciorăști este cu o mână și jumătate pe trofeul de campioană a Superligii Altdorf Tehnik (Vrancea L4). Cu două etape înainte de final, echipa din Ciorăști are 5 puncte avans față de ocupanta locului secund, Național 2012 Golești. Este greu de crezut că, în ultimele două etape, Sportul Ciorăști nu va obține măcar un punct care să-i asigure participarea la barajul de promovare în Liga a III-a, mai ales că, până acum, echipa din sudul județului nu a înregistrat nicio înfrângere în play-off.

Constanța: Cu 2 etape înainte de final, CS Medgidia și-a adjudecat titlul de campioană a  Ligii a 4-a Constanța Echipa din Medgidia își desfășoară meciurile de acasă pe Stadionul Iftimie Ilisei, construit în anul 1978, care are o capacitate de 32,700 de locuri fiind printre cele mai mari stadioane din România.

Tulcea: În Tulcea, playoff-ul este dominat de două echipe, Pescărușul Sarichioi (25 pct. – echipa care a pierdut anul trecut barajul de promovarea în fața celor de la Farul Constanța) și CSM Delta Aegyssus (23 pct. – echipă ce are probabil ca scop continuarea tradiție fotbalistice a celor de la Delta Tulcea, echipă ce a retrogradat anul acesta din Liga a 3-a). Au mai rămas 3 etape de disputat, astfel că lupta pentru locul de baraj se dispută în continuare.

Buzău: O luptă în 3 se dă în județul Buzău, acolo unde echipele de pe podium sunt despărțite de câteva puncte (SCM Gloria Buzău 70 pct, AS Team Săgeata 68 pct și Voința Lanurile 65 pct). Favorită la promovare rămâne totuși Gloria Buzău, sprijinul financiar oferit de Consiliul Local permițându-i să își permită accederea în eșalonul terț, în cazul câștigării campionatului și a barajului.

Galați: Am mai rămas doar o etapă din campionatul județean Galați, aceasta fiind totodată și etapa decisivă pentru stabilirea campioanei. Pe primele două poziții se situează, la egalitate de puncte, Zimbrul Slobozia Conachi și Universitatea Dunărea de Jos Galați. Zimbrii au totuși prima șansă în acest duel pentru promovare, grație golaverajului mai bun.

Brăila: CS Făurei și-a adjudecat etapa trecută campionatul județean al Brăilei, grație aportului uriaș adus de venirea lui Bănel Nicoliță în playoff-ul competiției. Bănel e vedeta echipei din orașul natal, alături de care vrea cu orice preț să promoveze în C la finalul sezonului. Nicoliță a ajuns în iarnă la Făurei, dupa ce a jucat ultima oară în Cipru, la Aris Limassol. Bănel are 14 goluri în 8 meciuri pentru Făurei.

Pronosticul nostru pentru baraj:

Sportul Ciorăști – CS Medgidia

Pescărușul Sarichioi – SCM Gloria Buzău

Zimbrul Slobozia Conachi – CS Făurei

Pronosticul nostru pentru promovare:

CS Medgidia reprezintă un oraș destul de mare și de dezvoltat astfel încât să își permită susținerea financiară pentru un sezon de Liga a 3-a. Astfel că forma bună și resursele financiare de care dispun, ne fac să o considerăm drept favorită pentru promovare.

În duelul Tulcea – Buzău vom acorda prima șansă echipei din Crâng. Chiar dacă tulcenii au experiența barajului de anul trecut, diferența între fotbalul județean din Tulcea și cel din Buzău este destul de mare, plus că buzoienii stau mai bine și la capitolul resurse financiare.

În cel de-al treilea posibil meci de promovare o vedem favorită pe CS Făurei. Experiența și ambiția lui Bănel Nicoliță de a-și vedea orășelul în Liga a 3-a, vor fi principalele motoare ale echipei brăilene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.