Fotbalul județean promovează (6)

Astăzi vom prezenta Regiunea a 6-a a Barajului pentru promovarea în Liga a 3-a. După analiza făcută, putem spune că este regiunea cu lupta cea mai strânsă la nivel județean, doar un singur campionat fiind adjudecat până la acest moment. 

Episodul 6 – Regiunea 6

Ialomița: Liderul campionatului, Abatorul Slobozia, continuă să păstreze avantajul de 7 puncte față de Recolta Gheorghe Doja. Au mai rămas de disputat 5 etape, astfel că încă există loc de răsturnări de situație.  Un duel interesant s-a petrecut etapa trecută, când Spartacus Iazu, echipa lui Bobonete, vedeta trustului PRO, a reușit să învingă cu 6-4 pe FC Urziceni, una dintre trupele bune ale campionatului.

Ilfov: Liga a 4-a Ilfov este împărțită în 2 serii. Astfel că înainte de dubla de baraj pentru promovare, va mai avea loc un baraj pentru a decide ce echipă ilfoveană va fi campioană județeană. În prima serie lucrurile sunt clare, CSO Bragadiru fiind deja campioană. În cea de-a doua serie rămâne de văzut cine își va adjudeca primul loc. În acest moment Viitorul Pantelimon este pe primul loc, având două puncte în fața celor de la ACS Cornetu, îultima etapă urmând să se dispute în weekend-ul acesta.

 Giurgiu: La fel ca în Ilfov, campionatul județean din Giurgiu este și el împărțit în 2 serii, Nord și Sud. În ambele serii, câștigătoarele se vor decide în ultima etapă, cea din weekend. În seria Nord, Argeșul Mihăilești și AS Singureni sunt la egalitate de puncte, Argeșul având prim planul grație golevarajului mai bun, dar și a faptului că în ultima etapă va întâlni un adversar mult mai slab. În seria Sud, lupta se dă între Dunărea Giurgiu și Energia Remus, energeticienii au totuși un avans de 2 puncte, astfel că sunt la mâna propriilor rezultate.

București: Odată cu terminarea sezonului regulat, s-a stabilit playoff-ul ligii bucureștene, meciul decisiv dintre Steaua și Rapid urmând a se disputa în ultima etapă. Sperăm că se va juca din nou pe Național Arena, în fața unei asistențe similare cu cea a meciului precedent. În play-off, echipele vor intra cu următorul punctaj: Rapid 3 puncte, Steaua 2 puncte, Tricolor 1 punct și ACS Dinamo 0 puncte.

Călărași: 4 etape au mai rămas de disputat în L4 Călărași, o ligă condusă de Venus Independeța care are 74 puncte, fiind urmată de Dunărea Ciocănești (65 pct), care mai păstrează doar șanse matematice pentru adjudecarea titlului de campioană. Cu o victorie sâmbătă la Mănăstirea, Venus își va adjudeca biletele pentru baraj.

Prahova: Singurul campionat din această regiunea unde cunoaștem deja campioana, este cel din Prahova, unde CS Blejoi și-a adjudecat titlul după un sezon în care au dominat cap-coadă competiția. Anul trecut, Blejoienii au pierdut lupta cu Petrolul pentru locul de baraj, astfel că anul ăsta cu siguranță vor da tot ce au mai bun la baraj, pentru a ajunge în sfârșit în Liga a 3-a.

Pronosticul nostru pentru baraj:

Abatorul Slobozia – CSO Bragadiru

Argeșul Mihăilești – Rapid/Steaua

Venus Independența – CS Blejoi

Pronosticul nostru pentru promovare:

Dacă până acum v-ați învățat să vă oferim pronosticul nostru constând în 3 echipe din fiecare regiune ce credem că vor promova, iată că astăzi o să mizăm pe 4. Abatorul Slobozia și CS Blejoi suntem două dintre ele, la care se adaugă Rapidul și Steaua. Va fi o luptă aprigă între cele două, iar noi avem certitudinea că ambele au puterea să învingă echipa din Giurgiu la baraj. Sunt multe neclarități și clar nu ne putem pronunța în acest duel. Sportiv, Rapidul pleacă cu prima șansă, dar legal, nu știm ce rezultat va avea contestația formulată de Steaua, referitoare la schimbarea regulamentului FRF, schimbări ce pot ajuta Rapidul. Mai este și posibilitatea să promoveze amândouă, dacă Rapidul termină pe primul loc și Steaua ăși înscrie echipa la Liga 3-a, având acest drept pentru că are echipă înscrisă la Liga Elitelor. Concluzia este una, fotbalul românesc va avea de câștigat dacă cele două vor promova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.