Fotbalul Județean promovează (5)

În Regiunea a 5-a a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a lucrurile sunt destul de clare deoarece știm deja 5 din cele 6 echipe ce se vor prezenta la baraj. Fără doar și poate, capul de afiș din această regiune va fi dubla în care va juca FC U Craiova 1948 și participanta din Dâmbovița. 

Episodul 5 – Regiunea 5

Vâlcea: Cu 5 etape înainte de finalul playoff-ului din Super Liga vâlceană, Flacăra Horezu și-a adjudecat titlul de campioană. Trupa din Treapt a defilat în acest sezon, având 27 de victorii din tot atâtea meciuri și un golaveraj de 147-20. Rămâne de văzut dacă în urma barajului de promovare, Vâlcea va avea din nou o echipă în primele 3 eșaloane ale fotbalului românesc. La Flacăra activează și fotbalistul cu CV de Liga 1, Bobi Verdeș (37 ani), care are peste 20 de goluri marcate în acest sezon.

 Teleorman: În L4 Teleorman campioana s-a decis cu 4 etape înainte de final, Rapid Buzescu fiind echipa ce va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga a 3-a. În eșalonul terț al fotbalului românesc sunt deja trei echipe din Teleorman: Voința Turnu Măgurele, AFCM Alexandria și Sporting Roșiori. Rămâne de văzut dacă rapidiștii din Buzescu li se vor alătura.

Argeș: Este deja al 3-lea sezon în ultimele 4 când Unirea Bascov câștigă campionatul județului Argeș și merge la baraj. În dublele de baraj disputate până acum, argeșenii au pierdut cu FC Aninoasa și FC Avrig. Trupa lui Adrian Dulcea își propune anul acesta să spargă ghinionul și să promoveze, în campionat fiind lideri autoritari. Bascovul are 24 de victorii din 24 de meciuri și un golevaraj de 133-15.

Olt: Campioana judeţului Olt este Vediţa Coloneşti, care recent a bifat o nouă victorie, rămând astfel neînvinsă în acest retur de sezon. Gruparea este pregătită de Mircea Stan, fostul fotbalist al lui FC Argeș. La Vedița mai joacă de altfel Ciprian Tănasă și Marius Radu, jucători cu multe prezențe pentru FC Argeș, dar și pentru alte echipe din Liga 1 și din străinătate. În acest moment, județul Olt nu este nici el reprezentat de vreo echipă în primele 3 ligi din România.

Dâmbovița: Cu 6 runde înainte de finalul campionatului județean din Dâmbovița, Gloria 2015 Cornești s-a distanțat la 4 puncte în fruntea clasamentului. Asta după ce a câștigat derby-ul cu ocupanta poziției secunde, Recolta Gura Șuții, scor 2-1. Astfel, corneștenii sunt principalii favoriți la calificarea la barajul de promovare. Gloria Cornești este și ea o echipă cu un golaveraj senzațional, 169-27.

Dolj: FC U Craiova 1948 este campioana județului Dolj și va juca barajul de promovare. Oltenii își doresc ca meciul de acasă să se joace pe Ion Oblemenco, începând deja toate demersurile necesare. Alb-albaștrii au demolat tot atât în campionatul regulat cât și în play-off, fiind împinși de la spate de o galerie numeroasă, la fiecare meci.

Pronosticul nostru pentru promovare:

Chiar dacă Rapid Buzescu este o echipă bună, considerăm că vâlcenii sunt favoriții pentru promovare, din câteva motive: ambiția vâlcenilor de a-și reprezenta județul în fotbalul mare, forma excelentă pe care au arătat-o în acest sezon dar și experiența jucătorilor pe care îi iau în lot.

Duelul Argeș – Olt pare cel mai echilibrat duel, dintre toate cele prezentate în aceste episoade ale seriei noastre. Avem față în față două echipe care și-au dominat seriile și care au în spate susținere financiară. Rămâne de văzut dacă experiența vedetelor celor de la Vedița va învinge grupul foarte bine sudat și jocul foarte tacticizat al lui Adi Dulcea. Noi mizăm totuși pe Unirea Bascov.

Fără doar și poate FC U Craiova este principala favorită a duelului cu echipa ce va veni din Dâmbovița. Oltenii au în spate un staff cu experiență, jucători motivați și un public numeros și inimos, practic toate elementele de care are nevoie o echipă ce vrea să facă performanță. Rămâne de urmărit cum se va soluția cererea de disputare a meciului de acasă pe Ion Oblemenco. Noi le urăm succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.