Fotbalul Județean promovează (4)

Astăzi ne mutăm în Regiunea a 4-a a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, urmând să prezentăm situația echipelor ce au ca obiectiv promovarea și pe ce pronostic mizăm noi referitor la echipele care vor promova. 

Episodul 4 – Regiunea 4

Hunedoara: Lucrurile sunt destul de clare în acest județ, CS Hunedoara adjudecându-și titlul de campioană cu 3 etape înainte de finalul sezonului. Rămâne de văzut dacă autoritățile locale vor dori să construiască un proiect sănătos și să facă demersurile necesare pentru a continua oficial tradiția Corvinului. În acest sezon, fanii Corvinului nu au susținut această echipă.

Tot în L4 Hunedoara se află și CSM Jiul Petroșani, echipă ce continuă tradiția Jiului, o echipă ce anul viitor va sărbători Centenarul. Din păcate locul nu este unul merituos, aceștia aflându-se în zona de jos a clasamentului. Menționăm pe această cale că ACS Șirineasa nu este Jiul Petroșani, indiferent de tertipurile pe care încearcă să le folosească conducerea acelui club.

Caraș-Severin:  Cu patru etape înainte de final, Voinţa Lupac are un avans de 4 puncte faţă de principala urmăritoare, Viitorul Caransebeş, echipa care a pierdut anul trecut barajul de promovare. Meciul retur al dublei de baraj de anul trecut, a consemnat totodată și meciul de retragere al lui Dan Alexa din cariera de jucător. Lupacul este o localitate unică a României, fiind majoritar formată din croați carașoveni.

Arad: Situația este clară și în Arad, acolo unde Crișul Chișineu Criș este campioană, având rămase de disputat 3 etape. Crișul a dominat autoritar campionatul având un golaveraj uriaș, 112 – 6. Următoarea echipă din clasament este Unirea Sîntana, la o diferență de 15 puncte.

Gorj: Lupta în Gorj continuă. Liderul, Petrolul Bustuchin, are un avans de 5 puncte peste Știința Turceni, ocupanta locului secund, dar patru etape rămase de disputat. În runda următoare, cele două echipe au meci direct, astfel că duelul din weekend este meciul care poate decide titlul.

Timiș: ACS Dumbrăvița a câștigat competiția înainte de termen. Alb-verzii au crescut de la an la an și după un retur foarte bun în care au o singură remiză, cu Deta,  și în rest numai victorii, s-au încununat campioni. Echipa de lângă Timișoara are planuri mari, propunându-și promovarea în Liga a 3-a și o clasare cât mai bună.

Mehedinți: În L4 Mehedinți doar golaverajul le separă pe cele două contracandidate la promovare, Viitorul Șimian și CS Strehaia. În etapa din weekend, cele două au remizat, 0-0, astfel că lupta pentru câștigarea playoff-ului continuă. Rămâne de văzut cine va deveni campioana județului Mehedinți.

Pronosticul nostru pentru baraj:

CS Hunedoara – Voința Lupac

Crișul Chișineu Criș – Petrolul Bustuchin

ACS Dumbrăvița – CS Strehaia

Pronosticul nostru pentru promovare:

Considerăm că echipele care și-au câștigat autoritar campionatul județean vor avea prima șansă de promovare în Liga a 3-a. Astfel pronosticul nostru este următorul: CS Hunedoara, Crișul Chișineu Criș și ACS Dumbrăvița. Sperăm ca lucrurile să meargă bine la Hunedoara și, alături de fani, să se construiască un proiect sănătos care să pună bazele reînvierii sportive a Corvinului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.