Fotbalul județean promovează (3)

Astăzi vorbim despre meciurile de baraj din Regiunea a 3-a, acolo unde avem drept posibile participante echipe ca SR Brașov, continuatoarea FC Brașov, și Ocna Soda Mureș, o echipă cu ștate vechi în fotbalul românesc.

Episodul 3 – Regiunea 3

Brașov: Având 6 puncte avans față de Precizia Săcele, SR Brașov, echipa înființată de suporterii stegari, este cu un pas și jumătate la barajul de promovare. Brașovenii au în spate un public numeros, un proiect sănătos și cel mai important, stabilitate financiară grație implicării concernului Maurer Imobiliare. Așteptăm cu nerăbdare ca „Islandeza Brașoveană” să răsune din nou, din sezonul viitor, și prin alte județe.

În L4 Brașov mai activează o altă echipă ce și-a propus să continue tradiția unui club de legendă, Colțea Brașov, campioana României în sezonul 1927/1928. Colțea Brașov are un parteneriat cu academia celor de la Celta Vigo și se clasează pe locul 9.

Covasna: Tot un avans de 6 puncte are și echipa de pe primul loc din L4 Covasna, ACS Nemere Ghelința. Trupa din Covasna este obișnuită cu primele locuri ale campionatului județean. La finele sezonului 2015/2016, echipa a devenit campioană, dar a pierdut barajul împotriva buzoienilor de la Petrolul Berca. Sezonul trecut au cedat locul 1 în dauna echipei KSE Târgu Secuiesc, echipă ce este pe locul 10 în Seria I a Ligii a 3-a.

Alba: Soda Ocna Mureș, echipa pe al cărei stadion s-a instalat prima nocturnă din România (1936), este lider în L4 Alba, cu 62 pct, cu 4 mai multe decât Sportul Petrești. Au mai rămas de disputat 6 etape, dar programul celor de la Soda este unul destul de facil, astfel că sunt văzuți drept favoriți pentru câștigarea campionatului.

Harghita: Unirea Cristuru Secuiesc și-a adjudecat L4 Harghita, având un avans de 10 puncte și doar 3 etape rămase de disputat. Pe locul 2 se află Minerul Bălan, echipă unde și-a început cariera George Cioceri. Inedit este că județul Harghita, chiar dacă are o Liga a 4-a formată din doar 7 echipe, mai are în componență 2 serii de L5, o serie de L6 și o serie de L7.

Mureș: În L4 Mureș, MSE 08 Târgu Mureș nu mai poate rata câștigarea campionatului, urmând ca în ultimele patru partide din cele cinci rămase (în etapa a 28-a vor sta) să întâlnească doar adversare din subsolul clasamentului.

Sibiu: Păltiniș Rășinari este lider absolut, fiind singura echipă neînvinsă în campionat. Echipa are un avans de 10 puncte față de Viitorul Șelimbăr și 4 etape rămase de disputat, astfel că o victorie în etapa din weekend le va asigura titlu și calificarea la barajul de Liga a 3-a.

Pronosticul nostru pentru baraj:

SR Brașov – Nemere Ghelința

Soda Ocna Mureș – Unirea Cristuru Secuiesc

MSE 08 Târgu Mureș – Păltiniș Rășinari

Pronosticul nostru pentru promovare: 99,99% SR Brașov va fi din vară în Liga a 3-a. Soda Ocna Mureș are o istorie lungă în spate și un proiect destul de bun, fapt ce ne face să mizăm pe ei în meciul cu trupa din Harghita. În cel de-al 3 lea meci de baraj al regiunii considerăm că sibienii sunt favoriți deoarece au arătat constanță în rezultatele ultimelor sezoane și totodată, în ultimii ani la baraj, echipele sibiene au fost cele ce au promovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.