Fotbalul județean promovează (2)

Astăzi vorbim despre Regiunea a 2-a a meciurilor de baraj pentru accederea în Liga a 3-a. Și aici avem câteva echipe cu tradiție în ligile superioare ale fotbalului românesc, echipe care cu siguranță merită să revină acolo sus. 

Episodul 2 – Regiunea 2

Maramureș: Liga a 4-a județului Maramureș este formată din două serii, Nord și Sud, urmând ca după terminarea celor două serii, în urma unul baraj între cele două campioane, să se decidă echipa care va merge la barajul de promovare pentru Liga a 3-a. În acest moment, lucrurile par destul de clare, astfel că Seria Nord va fi adjudecată cel mai probabil de Bradul Vișeu de Sus, iar Seria Sud de Minerul Baia Mare. Cele mai mari șanse pentru a merge la barajul de promovare le are Minerul Baia Mare, echipă reînființată în acest sezon, având ca scop continuarea tradiției echipei înființate acum 70 de ani, care are în palmares un meci în Cupa Cupelor împotriva celor de la Real Madrid.

Bihor: În județul Bihor lucrurile s-au clarificat în etapa din weekend-ul trecută, CSC Sânmărtin obținând un egal, 1-1 cu Crișul Sântandrei, obținând matematic titlul de campioană județeană cu 5 etape înainte de final. Mult mai interesant, considerăm noi, va fi sezonul viitor în Liga a 4-a Bihor, pentru că în vară CAO Oradea va promova și cu siguranță va avea ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a.

Cluj: În Cluj, Sticla Arieșul Turda conduce detașat în campionat. Echipa are în spate o istorie de 111 ani, petrecută în mare parte în eșalonele 2 și 3 ale fotbalului românesc. Cea mai mare performanță a Vulturilor Roșii este câștigarea Cupei României ediția 1960/1961, în fața celor de la Rapid București. CSM Câmpia Turzii, cealaltă echipă ce continuă tradiția unui club mare al României, va termina, cel mai probabil, la mijlocul clasamentului.

Sălaj: O luptă strânsă găsim în județul Sălaj, unde primele trei sunt despărțite de câte un punct. Pe primul loc este Rapid Jibou (60p), urmată de Dumbrava Gâlgău Almașului (59p) și Unirea Mirsid (58p). După un retur bun care i-a trimis de pe locul de bronz, la cel de aur, jibouanii au primit și sprijinul autorităților locale, astfel că vor intra în ultimele partide din postura de favoriți.

Bistrița-Năsăud: ACS Dumitra este lider autoritar în campionat, devansându-și urmăritorii, Progresul Năsăud, în meciul direct, disputat recent. Astfel, comuna bistrițeană se va pregăti de un nou de meci de baraj care o poate propulsa în Liga a 3-a. Gloria Bistrița activează acum sub numele de Academia Gloria Bistrița și se află pe locul 8, fără să aibă emoții privind retrogradarea.

Satu Mare: Crasna Moftinu Mic este echipa ce conduce Liga a 4-a din Satu Mare, aceasta fiind și echipa ce și-a adjudecat titlul de campioană de toamnă. Am putea spune că ar fi cea mai exotică prezență la meciurile de baraj din această regiune, echipa fiind reprezentanta unui sat cu doar puțin peste 1000 locuitori.

Pronosticul nostru pentru baraj:

Minerul Baia Mare – CSC Sânmărtin

Sticla Arieșul Turda – Rapid Jibou

ACS Dumitra – Crasna Moftinu Mic

Pronosticul nostru pentru promovare: Cu siguranță Liga a 3-a va avea de câștigat cu nume ca Minerul Baia Mare și Arieșul Turda. Pentru cea de-a 3 echipa, vom miza pe promovarea echipei bistrițene, cu mențiunea că nu știm dacă vreuna din cele, Dumitra și Moftinu Mic, put duce un sezon de Liga a 3-a din punct de vedere financiar.

3 thoughts on “Fotbalul județean promovează (2)

  1. La ACS Dumitra e Horoba implicat si jucatori precum Costin Chibulcutean Nalati Mandrean etc…se pare ca din vara va deveni Gloria 2018 Bistrita, sau cel putin asta ar fi planul

    • Interesant! Nu știam acest lucru. Dar de ce nu continuă la Academia Gloria Bistrița?

      • La Academia e altcineva implicat, si nu ar prea avea sprijinul primariei, din ce stiu, de acolo si locul slab din clasament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.