Fotbalul județean promovează (1)

De astăzi începem o nouă serie de articole, una dedicată fotbalului județean. Această mini-serie are ca ca scop prezentarea echipelor ce vor merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. În rândurile următoare vom prezenta și câteva din echipele ce și-au propus să continue tradiția unor nume cu greutate ale fotbalului românesc. 

Episodul 1 – Regiunea 1

Botoșani: Avântul Albești se află pe primul loc în clasament, la o distanță de 7 puncte de locul 2, ocupat de TransDor Tudora. Dacă vor câștiga campionatul, alb-albaștrii vor avea un meci greu în compania reprezentantei județului Bacău. Echipa cu cea mai lungă tradiție din Botoșani este Flacăra Flămânzi, o echipă înființată în 1977, care se află momentan în partea de jos a clasamentului, pe locul 11.

Bacău: Principala favorită pentru câștigarea ligii este ACS Gauss Bacău. Sunt discuții ca în urma unei posibile promovării în Liga a 3-a, echipa să preia palmaresul și marca defunctei FCM Bacău și să devină oficial continuatoarea clubului băcăuan. Echipa este susținută și de o parte a fostei galerii a băcăuanilor.

Iași: Primul loc al Ligii a 4-a Iași este ocupat de Viitorul Lețcani, echipa unei comune de 6000 locuitori.  Lețcaniul se pare că este o echipă cu ambiții mari, aceștia venind din postura de nou promovați în Liga a 4-a și propunându-și accederea în Liga a 3-a.

Neamț: În Neamț, până acum o săptămână, ecuația promovării părea rezolvată, CSM Ceahlăul Piatra Neamț fiind principala favorită pentru barajul de promovare. În play-off însă, principala urmăritoare, Bradul Borca, s-a întărit cu câțiva jucători cu ștate vechi în Liga 1: Eugen Trică, Marius Onofraş și Denis Zmeu. Tot la Bradul Borca mai evoluează Ionuţ Bâlbă şi Adrian Ilie, cei doi foști fotbaliști ai celor de la Politehnica Iași. Titlul se decide în weekend, în meciul direct dintre cele două. Dacă Ceahlăul va învinge, este cu un picior și jumătate la baraj.

Suceava: Șomuz Fălticeni conduce campionatul destul de autoritar campionatul, la o distanță de 6 puncte aflându-se cei de la Viitorul Liteni. Trupa din Fălticeni mai are însă de disputat 6 etape până să se poată încorona campioană a județului Suceava.

Vaslui: Având 15 victorii, 2 egaluri și o înfrângere, ASS FC Vaslui țintește revenirea în fotbalul mare după o pauză de 4 ani. Având în spate o frumoasă galerie care își susține necondiționat echipa, vasluienii vor avea prima șansă în meciurile din play-off-ul campionatului.

Datele de disputare ale barajului sunt: 16 iunie 2018, ora 18:00, turul, și 23 iunie 2018, ora 17:30, returul.

Pronosticul nostru pentru baraj:

ACS Gauss Bacău – Avântul Albești

Șomuz Fălticeni – ASS FC Vaslui

Viitorul Lețcani – CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Pronosticul nostru pentru promovare: Cu puțin norc, sezonul viitor vom avea o serie în Liga a 3-a formată din echipe ca: ACS Gauss Bacău (care să se transforme în FCM Bacău), FC Vaslui și Ceahlăul Piatra Neamț…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.