Fanii nu lasă Oțelul să moară

Astăzi am ajuns la ultimul episod al mini-seriei dedicate Oțelului Galați în care vom vorbi despre un vis frumos devenit realitate, SC Oțelul Galați.

Chiar dacă la finele sezonului 2015/2016 a cea mai neagră veste i-a lovit pe fanii gălățeni, falimentul clubului, aceștia nu au renunțat la clubul din inima lor și au decis să pornească pe un drum greu, reconstrucția echipei din Liga a IV-a.

La proiect au aderat și nume importante din istoria Oțelului. Președinte a fost ales Sorin Haraga, fostul fundaș dar și antrenor al clubului moldav. Antrenor a fost ales un alt nume drag suporterilor moldoveni, fostul portar al Galațiului, Stelian Bordeianu.

Echipa a fost formată în cea mai mare parte din foști jucători ai centrului de copii și juniori al fostului club FC Oțelul Galați. Însă iubirea pentru culorile gălățene nu a lăsat departe de echipă și câțiva jucători mai experimentați, care au obținut rezultate mari cu Oțelul, la proiect aderând nume ca: Iulian Apostol, Silviu Ilie sau Eugen Baștină, jucători cu multe sezoane petrecute în primul eșalon fotbalistic al României.

Seriozitatea proiectului și ambiția tuturor celor implicați în această poveste frumoasă numită SC Oțelul Galați s-a văzut în campionat. Oțelul a câștigat toate cele 26 de partide disputate în campionatul Ligii a IV-a Galați, având un golaveraj de 185 goluri înscrise și doar 26 de goluri primite. Totodată podiumul golgheterilor sezonului 2016/2017 a fost unul complet oțelar: Frunză Andrei (33 goluri), Bahnașu Cristian (27 goluri) și Pavel Daniel (23 goluri).

Rezultatele au fost bune și la Juniori A1, Oțelul clasându-se pe locul 3, micii gălățeni demonstrând că pot face pasul la anul în Liga a III-a pentru a pune umărul la o nouă promovare.

Câștigarea campionatului Ligii a IV-a Galați s-a petrecut în etapa a 20-a, cu 6 înaintea terminării stagiunii. Astfel, Oțelul a mers la barajul de promovare pentru Liga a III-a, acolo unde a întâlnit campioana județului Iași, Unirea Mircești.

În manșa tur, disputată la Mircești, Oţelul Galaţi a fost învinsă, scor 1-0, de echipa ieșeană. Partida s-a disputat sâmbătă, 17 iunie, în localitatea Iugani, pe un teren groaznic, plin de dâmburi, care nu a permis echipei gălăţene să-şi facă jocul combinativ obişnuit. Golul a fost marcat în minutul 36, la o fază fixă (un corner). Repriza secundă a fost dominată de Oţelul, dar cu doar două ocazii mari de gol, o bară şi o situaţie de singur cu portarul advers. De partea cealaltă, gazdele au fragmentat cât mai mult jocul, au tras de timp imediat după pauză şi au reuşit să-şi păstreze avantajul minim.

Returul s-a disputat în casa clubului de la malul Dunării, pe stadionul Oțelul, unde au fost prezenți aproximativ 9.000 de gălăţeni, veniți să vadă renaşterea echipei lor. Ataşamentul le-a fost răsplătit relativ repede, fundaşul Ruben Codreanu a pus capul perfect la o centrare din corner, 1-0 din minutul 6. Pe teren, Unirea Mirceşti nu a existat decât în defensivă, rezistând enervant de mult şi cu multă şansă la ocaziile lui Bahnaşu (18’ – bară, 63’ şi 70’) sau Perju (23’). Cu două minute înainte de final, căpitanul echipei, Robert Ciurea, a avut sclipirea ce a declanşat nebunia: a șutat de la vreo 25 de metri, gol la vinclu şi promovare! Acela a fost primul său gol din această ediție de campionat, ce moment mai bun putea alege?

Lotul cu care SC Oţelul a câştigat barajul de promovare în Liga a III-a a fost format din: Nicuşor Măstăcan, Ciprian Tofan, Alexandru Vlasie, Robert Neagu, Ştefan Manău, Laurenţiu Radu, Cosmin Serea, Marius Postelnicu, Eugen Ţâmpău, Adrian Scutaru, Daniel Dajbog, Petrişor Tudosă, Alexandru Perju, Silviu Ilie, Cristian Bahnaşu, Ruben Codreanu, Florin Păduraru, Iulian Năpârlică, Daniel Pavel, Robert Ciurea, Andrei Frunză. Antrenori: Stelian Bordeianu şi Eugen Baştină.

Astfel gălățenii au scris o primă pagină a unei cărți ce sperăm că nu se va sfârși prea curând. Sperăm ca la anul, pe vremea aceasta, să adăugăm episodul în care vom povesti cum Oțelul a promovat în Liga a II-a. HAI OȚELUL!

Surse/foto: www.viata-libera.ro www.ascotelul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.