Decăderea Bihorului

Continuăm povestea de ieri despre FC Bihor și ne amintim din nou de barajul de promovare ratat de la finele sezonului 2005/2006 dar și de o perioadă mai puțin bună a orădenilor în liga secundă.
După baraj, preşedintelui Alexandru Sătmăreanu şi directorului tehnic Emeric Jenei nu li s-au mai prelungit contractele, iar FC Bihor şi-a propus ca obiectiv reconstrucţia echipei. Preşedinte a fost numit Alexandru Toth Ardelean, iar antrenori în sezonul 2006/2007 au fost Kiss Alexandru şi Florin Farcaș. A fost un campionat extrem de greu, FC Bihor  reuşind să se salveze de la retrogradare în ultima etapă, după o victorie, scor 3-1, în deplasare la Auxerre Lugoj.
Dacă seniorii au avut probleme, nu acelaşi lucru se poate spune despre juniorii republicani A (antrenor Horia Rădulescu) şi B (antrenor Gheorghe Silaghi), care au reuşit să obţină medaliile de bronz la turneul final al Campionatului Naţional. De remarcat şi performanţa echipei satelit, FC Bihor II (antrenor Fodor Mircea), care a reuşit să promoveze în Liga a III-a, după meciul de baraj câştigat la Cluj cu Armătura Zalău, scor 3-2.
În sezonul 2007/2008, FC Bihor porneşte la drum cu un nou staff tehnic, format din Gheorghe Silaghi (principal), Zoltan Vig (secund), Mircea Fodor (secund) şi Dorin Mudura (antrenor cu portarii), iar echipa satelit a fost preluată de Horia Rădulescu, ajutat de Alexandru Gergely. Clubul este susţinut financiar de Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.
La sfârşitul campionatului 2007-2008 FC Bihor a reuşit să se menţină departe de locurile retrogradabile, mulţumindu-se cu o clasare pe locul 8, departe de obiectivul clubului, care deţinea un lot de jucători valoroşi şi un buget care permitea atacarea promovării în prima ligă. Din lotul echipei FC Bihor, pregătită de Gheorghe Silaghi, au făcut parte Valentin Lipitor, Fildan Calin, Răzvan Bonta, Florin Ţârcă, Valentin Indrieş, Daniel Ambruş, Musca Dumitru Aurelian, Norbert Lorincz, Laurențiu Opriceană, Răzvan Teşan, A. Achim, Cristian Andor, Roberto Ayza, Alin Floruț, Raymond Lukacs, Cătălin Bucur, Adrian Gongolea, Sebastian Achim, Dan Săndulescu, Lucian Mihu, Claudiu Cosma, Voicu Florea, Dan Predică, Tibi Szeleş și Lucian Todea.
Pe aceeaşi linie a evoluţiei modeste s-a situat FC Bihor şi în ediţia de campionat 2008-2009, când a acumulat 46 de puncte după ce a câştigat 13 meciuri, a avut 7 partide încheiate la egalitate şi 14 înfrângeri. Fără schimbări esenţiale în lotul de jucători, dar cu un nou antrenor în persoana lui Zoltan Vig şi cu un buget în jur de 1 milion de euro, conducerea clublui orădean a stârnit comentarii stabilind drept obiectiv clasarea pe unul din locurile 1-10. Şi s-a menţinut în grafic, locul 10.
Pregătirea sezonului viitor s-a făcut sub conducerea unui nou preşedinte, Gheorghe Alexandrescu, care a deţinut această funcţie doar din iunie 2009 până în octombrie 2009, după care destinele clubului orădean au fost preluate de Ioan Lucian. FC Bihor a evoluat în nota ultimelor ediţii de campionat, ocupând la final locul 9.
În sezonul 2009-2010 de pregătirea echipei s-a ocupat Ioan Petcu, înlocuit apoi cu Ovidiu Lazar. Returul campionatului a regăsit FC Bihor cu un nou antrenor, Dan Dobai, şi cu un lot de jucători primenit, între care s-au regăsit mai mulţi puşi la dispoziţie de CF Liberty Oradea.
În luna iunie 2010, între administraţia locală şi omul de afaceri Marius Vizer, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo şi proprietar al Centrului de Fotbal Liberty, s-a semnat un parteneriat pe doi ani, privind preluarea managementului clubului.
Un moment important al clubului în acest sezon l-a reprezentat meciul din șaisprezecimile de finală ale Cupei României, disputat acasă, împotriva Rapid Bucuresti. După 5 ani, Oradea vedea din nou o echipă de Liga I. Meciul a fost adjudecat de giuleșteni cu 2-0, însă atmosfera a fost de vis, pe stadion fiind prezenți peste 10.000 de spectatori. Antrenorul Ioan Petcu i-a aliniat pe: Fildan Calin – Ţârcă, Ambruş, Claudiu Cosma, Andrei Ţânc – Filip Ioan Constantin, Ciprian Străut, Paul Sanda, Istvan Balla – Daniel Lupaşcu, Raymond Lukács (Rezerve: Adrian Pascal, A. Achim, Sergiu Ban, Alin Floruţ, Răzvan Teșan, C. Butuc, Cătălin Bucur)

Surse informații și poze: http://fcbihor.ro/ șihttp://prosport.ro/ Le mulțumim pe această cale pentru munca depusă!

One thought on “Decăderea Bihorului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.