Bun venit în Fotbalul Mare!

Imagini pentru promovare liga a 3 a

Cum bine știți, înainte de încheierea campionatelor județene, am realizat o analiza a Ligii a 4-a la nivel național, dând și un pronostic referitor la ce echipe vor promova, după finalizarea meciurilor de baraj. Pronosticul ne-a ieșit în proporție de 85%, așa că am făcut și o mică analiză post-baraj. Hai să vedem ce a ieșit! 

Regiunea 1

 • Ceahlăul Piatra Neamț ✅ Nemțenii au promovat în Liga a 3-a, câștigând la masa verde dubla de baraj. Ultima promovare din “C” în “B” a clubului galben-negru datează din sezonul 1979/1980. Rămâne de văzut dacă în 2019, la aniversarea 100 a clubului, nemțenii își vor face cadou o nouă promovare.
 • Gauss Bacău ✅ Fotbaliștii și staff-ul au rezolvat sportiv promovarea. E rândul conducerii să își țină promisiunea făcută în sezonul abia încheiat și să ofere echipei marca și palmaresul defunctei FCM Bacău. Vom urmări cu atenție situația clubului în perioada imediat următoare.
 • ACS Şomuz Fălticeni ❌ Pronosticul nostru a fost FC Vaslui, echipă ce din păcate nu a reușit să câștige play-off-ul campionatului județean din Vaslui. Prin promovarea echipei ACS Șomuz, municipiul Fălticeni a reapărut pe harta fotbalului profesionist din România după o absență de zece ani.

Regiunea 2

 • ACS Sticla Arieşul Turda ✅ Echipa din Turda, cu 111 ani de istorie în spate, a reuşit să promoveze în Liga a III-a după un sezon în care n-a cunoscut înfrângerea.
 • ACS Unu Fotbal Gloria ✅ Dacă până la începerea barajului, echipa se numea ACS Dumitra, iată că posibilitatea promovării i-a făcut pe cei din conducerea clubului bistrițean să schimbe numele clubului în ACS Unu Fotbal Gloria, dorind ca pe viitor să facă toate demersurile necesare pentru a continua istoria defunctei Gloria Bistrița.
 • CS Minerul Baia Mare ✅ Minaur a câștigat seria Sud a L4 Maramureș, după 18 victorii, un egal și o înfrângere, 106 goluri date și 10 primite. În play-off-ul Maramureșului, băimărenii s-au impus cu scorul general de 11-0 în fața campioanei din Nord, Bradul Vișeu de Sus, pentru ca la baraj să elimine campioana Bihorului. Un cadou frumos pentru aniversarea de 80 de ani de la înființarea clubului a cărui tradiție o continuă.

Regiunea 3

 • ACS SR Municipal Braşov ✅ Renașterea Steagului a putut fi posibilă doar datorită fanilor frumoși și implicați pe care îi are echipa de sub Tâmpa. Urmează un sezon mult mai dificil ca cel precedent, dar unul la capătul căruia pot, și trebuie, să mai scrie o filă frumoasă din istoria Brașovului, revenirea în Liga a 2-a.
 • ACS MSE Târgu Mureş (Mureş) * A promovat echipa din Mureș, dar adversara lor, Păltiniș Rășinari, a contestat rezultatul din cauza unor nereguli, având șanse mari de câștig. Astfel că sunt șanse mari ca situația să se schimbe și să avem în Liga a 3-a echipa ACS Păltiniş Răşinari.
 • CS Ocna Mureş ✅ “Soda dragă” a revenit în circuitul Ligii a 3-a după 11 ani. Este de urmărit evoluția clubului din Alba, din prisma faptului că aceștia au adoptat o strategie prin care doresc să își consolideze statutul de echipă fanion a comunității, reușind câteva acțiuni bune de marketing chiar la nivelul Ligii a 4-a.

Regiunea 4

 • CS Hunedoara ✅ Campioana din Hunedoara a avut emoții în dubla de baraj cu “croații” din Lupac. Primaria a promis că va face toate eforturile ca aceasta echipă să intre în posesia brandului și a palmaresului Corvinului Hunedoara. De menționat că la meciul de acasă, peste 3000 de spectatori au fost prezenți în tribune.
 • ACS Dumbrăviţa ✅ Fotbalul timișorean a dovedit încă o dată că este o pepinieră foarte bună pentru echipele ce promovează în fotbalul profesionist. CSM Lugoj, ACS Ghiroda şi probabil Giarmata vor activa şi în următorul sezon în C4, alături de Dumbrăviţa.
 • CS Crişul Chişineu Criş ✅ După 34 de ani, Crişul Chişineu Criş promovează, din nou, în Liga a III-a. Mai uşor decât se credea, deoarece – după 4-0 în manşa tur a barajului, contra celor de la Petrolul Bustuchin – în retur, gazdele nu au asigurat asistenţa medicală, meciul nemaiavând loc.

Regiunea 5

 • ACS Flacăra Horezu ✅ Flacăra a promovat în Liga a 3-a și a devenit astfel singura reprezentantă a județului Vâlcea în primele 3 eșaloane ale fotbalului românesc. În poarta vâlcenilor se află nimeni altul decât Florin Matache, portarul care a făcut posibilă “Minunea de la Liberec”.
 • ACS Unirea Bascov ✅ “Urșii” au reușit o triplă în acest sezon. Unirea Bascov a reușit să câștige campionatul județean, să câștige Cupa României faza județeană și să câștige dubla de baraj, după câteva sezoane în care au ratat acest obiectiv.
 • U Craiova 1948 SA ✅ U Craiova a promovat în Liga a 3-a, fără să joace dubla de baraj, adversarul acestora neavând CIS. După mai multe transferuri destul de importante reușite de olteni, a venit și o veste proastă, baza sportivă “Aripile” nu poate fi omologoată pentru Liga a 3-a, astfel că alb-albaștrii e posibil să joace în exil.

Regiunea 6

 • CSO Bragadiru ❌ Pronosticul nostru a fost Abatorul Slobozia, însă ne-am înșelat. Ilfovenii au jucat mai bine și au obținut șansa de a juca în eșalonul terț al fotbalului românesc.
 • SC Fotbal Club R Bucureşti SA ✅ Rapid a promovat în Liga a 3-a cu scorul general de 17-1. 9000 de fani au urmărit ultimul meci al lui Daniel Niculae în calitate de fotbalist, atacantul marcând trei goluri.
 • CS Venus Independenţa ❌ Venus Independeța a reușit să promoveze în Liga a 3-a, fără a fi învinsă în cele două jocuri de campioana județului Prahova, CS Blejoi.

Regiunea 7

 • CS Medgidia ✅ CS Medgidia a trecut de campioana din Vrancea, Sportul Ciorăști, urmând a juca din sezonul viitor în Liga a 3-a. În sfârșit vom putea vedea meciuri de nivel profesionist pe celebra arenă a orașului, arenă cu o capacitate de 33.000 locuri, dar care se află în paragină.
 • SCM Gloria Buzău ✅ Echipa din Crâng a devenit cea de-a 3-a reprezentantă a județului Buzău în Liga a 3-a din sezonul următor. Care credeți că sunt șansele ca Gloria Buzău se reediteze performanțele de acum 10 ani?
 • CS Făurei ✅ Bănel Nicoliță și-a văzut visul împlinit și a reușit promovarea cu echipa din orașul natal, CS Făurei. Bănel a fost “one man show” în acest sezon pentru brăileni, fiind principalul motor al echipei.

One thought on “Bun venit în Fotbalul Mare!

 1. Ma bucur ca ati apreciat organizarea mea pe serii de pe wiki, pt. Liga 3. Sa vedem in ce proportie va fi asa…am vazut si comentariul cu Odorheiul in locul Harmanului si invers, foarte posibil, dar daca ne uitam pe harta Odorheiul e mai in interiorul arcului carpatic decat Harmanul, plus mai aproape de Moldova? ok, ok, dar Moldova e de la Botosani pana la Galati, Liesti, la care punct sa te raportezi? Oricum FRF ne surprinde mereu cu modificari ciudate, care respecta mai mult sau mai putin geografia si mai mult alte interese…in fine, multumesc pt. postare, vom trai si vom vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.