Bun venit în Fotbalul Mare! 2019/2020

Foto: Liga2.ro

Înainte de încheierea campionatelor județene, am realizat o analiza a Ligii a 4-a, oferind un pronostic referitor la echipele ce vor promova. Dacă anul trecut pronosticul ne ieșea în proporție de 85%, anul acesta intuiția și flerul nu au mai fost de partea noastră și ne-au ieșit doar 42% din predicții. Hai să vedem analiza post-baraj.

Regiunea 1

CSM Bacău (BC) ✓ Băcăuanii au demolat-o pe Viitorul Albeşti (BT), cu scorul general de 6-1. Din noul sezon care va începe pe data de 24 august, Bacăul va avea două echipe în Liga a 3-a. Pe lângă Aerostar, retrogradată din eșalonul secund, În Seria I va fi și CSM Bacău, promovată în premieră din Liga a IV-a.

FC Ozana Târgu Neamț (NT) ✓ Echipa a promovat în Liga a III-a, deşi a pierdut partida de sâmbătă, 22 iunie, de pe teren propriu, împotriva sucevenilor de la Viitorul Liteni. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-1 (1-1).

Hușana Huși (VS) ✖ Huşana Huşi a câștigat la masa verde dubla cu Moldova Cristeşti, reprezentanta Iaşiului, neavând Certificatul de Identitate Sportivă (CIS). Nici acum nu înțelegem cum FC Vaslui a pierdut promovarea. Mulți spun că ar fi fost ceva premeditat de câțiva dintre jucători.

Regiunea 2

Unirea Mirșid (SJ) ✖ Cu peste 1.500 de oameni în tribune, campioana Sălajului a reuşit să câştige returul partidei de baraj cu Viitorul Ulmeni (MM) şi a promovat în Liga a 3-a. După doi ani de absenţă, Sălajul revine în fotbalului mare.

CSM Satu Mare (SM) ✓ CSM Olimpia Satu Mare a ajuns în Liga a 3-a, după ce a scos un egal, în deplasare, cu Minerul Rodna (scor 1-1). În meciul tur sătmărenii au câștigat cu un categoric 5-0.

CSC Sânmărtin (BH) ✖ CSC Sânmartin a făcut uitaţi ultimele 3 sezoane de nereuşite ale fotbalului bihorean şi a dus din nou o echipă din Bihor în Liga a 3-a. După victoria cu 2-0 din tur, campionii Bihorului şi-au confirmat statutul de favoriţi şi au învins din nou cu 2-0 (0-0) campioana Clujului.

Regiunea 3

Viitorul Șelimbăr (SB) ✖ Viitorul Șelimbăr a învins cu 2-1 pe CS VSK Gheorgheni în manșa retur a barajului, obținând astfel promovarea. Meciul retur a avut loc pe stadionul din Cisnădie.

Stăruința Zagon (CV) ✖ Cu peste 1000 de spectatori în tribunele stadionului “Celuloza”, zărneştenii (BV) au câştigat returul barajului cu Stăruinţa Zagon, scor 3-2, însă au ratat promovarea, după ce au pierdut cu 2-1 în tur. Conform surselor Gazetei Sporturilor, echipa din Zagon nu este hotărâtă să participe în al treilea eșalon din cauza situației financiare. 

CSM Târgu Mureș (MS) ✓ Elevii antrenați de Székes Károly au promovat în Liga a 3-a, după dubla cu Sportul Petrești (AB). Din echipa mureșenilor fac parte jucători ca: Viorel Ferfelea, Victoraș Astafei sau Robert Candrea, astfel că echipa cu siguranța va trage la promovare în sezonul următor.

Regiunea 4

Fortuna Becicherecu Mic (TM) ✖ Fortuna a obținut promovarea în eșalonul terț, după ce acum 3 ani începea sezonul în Liga a 6-a Timiș. Trupa lui Vasile Luță s-a impus cu 8-1 la general împotriva croaților de la Voința Lupac. Timișul a câștigat al 12-lea baraj în ultimii 14 ani.

Progresul Pecica (AR) ✖ La returul dintre Retezatul Hațeg (HD) și Progresul Pecica au fost peste 650 de spectatori. Având un avantaj fragil după prima manșă, prin victoria cu 2-1 de pe teren propriu, arădenii au căutat să conserve acest rezultat. și au controlat în cea mai mare parte ostilitățile și au învins cu 1-0. Astfel, județul Arad a ajuns la patru promovări consecutive în „C”

Gilortul Târgu Cărbunești (GJ) ✓ Formația gorjeană a revenit în Liga a 3-a după 14 ani. Elevii lui Octavian Iordache au promovat după ce s-au impus sâmbătă, cu 3-0, pe stadionul „Cristinel Răducan“ (1200 de spectatori), în fața campioanei din Mehedinți, CS Strehaia, în manșa a doua a barajului de promovare.

Regiunea 5

Viitorul Dăești (VL) ✖ Pe stadionul din Fedeleșoiu, fotbaliștii din Dăești, pregătiți de antrenorul Gabriel Mangalagiu, s-au impus destul de facil, scor 3-0, în fața campioanei unui județ cu tradiție și pretenții din fotbalul românesc, precum Argeșul. Vâlcea va avea două reprezentante în viitorul sezon al Ligii a 3-a, Flacăra Horezu și Viitorul Dăești.

Tractorul Cetate (DJ) ✓ Tractorul Cetate, antrenată de Dorin Vasilică, s-a impus cu scorul de 1-0 în manșa a doua a barajului de promovare, pe teren propriu, în fața grupării Unirea Brânceni (TR). Tractorul Cetate este a patra formație a Doljului care evoluează la Liga a 3-a, după FC Universitatea Craiova, CS Universitatea Craiova 2 și CSO Filiași.

CSM Slatina (OT) ✓ Echipa de fotbal CSM Slatina a încheiat en fanfare sezonul din Liga a 4-a și a obținut biletele pentru divizia a treia după 34 de victorii la județeană, în Olt, plus alte două la baraj. Formația condusă de Bobi Verdeș, a învins cu 2-0 și 2-1 pe Gloria Cornești (DB).

Regiunea 6

Mostiștea Ulmu (CL) ✖ Echipa din Călărași merge în Liga a 3-a, după ce a eliminat-o pe FC Carmen București, cu scorul general de 5-4. Partida s-a disputat la București, pe stadionul Romprim.

Recolta Gheorghe Doja (IL) ✖ Dacă în Ialomița s-a terminat 2-0 pentru Recolta, la Păsarea s-a terminat 0-0 și Recolta Gheorghe Doja a promovat. 7 ani au trecut de la ultima promovare în Liga a 3-a a unei echipe ialomițene. Unul dintre artizanii acestei promovări este portarul ialomițenilor, Petre Marian, care la 45 de ani a făcut minuni între buturi.

CS Blejoi (PH) ✓ Prahovenii au făcut scor cu AS Mihai Bravu (GR) în ambele manșe, 3-0 și 6-1. Și-au asigurat astfel locul în Liga a 3-a.

Regiunea 7

ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați (GL) ✖ CSU Galaţi a câştigat, în deplasare, cu scorul de 3-0 meciul retur cu AS Fotbal Team Săgeata, la barajul pentru promovarea în Liga 3. Campioana Ligii a 4-a Galaţi se impusese şi în prima manşă, scor 2-1, în faţa reprezentantei judeţului Buzău, astfel că a făcut pasul în eşalonul superior, după ce anul trecut a ratat această şansă în faţa echipei lui Bănel Nicoliţă, CS Făurei.

Viitorul Ianca (BR) ✖ Campioana din Brăila, Viitorul Ianca, a promovat în Liga a 3-a. După un 5-1 pe teren propriu în tur, pe Ştefan Vrăbioru, echipa din Ianca a câştigat cu 3-0, la “masa verde”, returul cu Mausoleul Mărăşeşti, pentru că echipa gazdă nu a asigurat asistenţa medicală. În eșalonul terț Brăila mai are două formaţii: CS Făurei şi Dacia Unirea Brăila.

Poseidon Limanu-2Mai (CT) ✓ Echipa de la malul Mării Negre s-a impus cu scorul de 6-1, după ce în tur a câștigat la limită, scor 2-1. Unul dintre golurile gazdelor a făcut senzație în rândul spectatorilor, numeroși și gălăgioși, care au rămas impresionați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.